Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact

Plaatelementen

De grote voordelen van plaatelementen zijn dat ze uitermate geschikt zijn voor lokale verwarming en dat de warmte zeer gelijkmatig verdeeld wordt. De opbouw van plaatelementen is identiek aan die van bandelementen. Plaatelementen zijn echter vlak, dan wel in een hoek omgezet. Voor de plaatelementen bestaat een groot aantal verschillende opties voor de elektrische aansluiting.

Technisch advies?

Plaatelementen met thermokoppel

De plaatelementen kunnen door ons voorzien worden van thermokoppels, (sleuf)gaten en/of uitsparingen. Voor een goede warmteoverdracht is het belangrijk dat het verwarmingselement vast op het te verwarmen object geklemd wordt. Om dit te bewerkstelligen kunnen we de plaatelementen leveren met een klemplaat.

Toepassing plaatelementen

Plaatelementen worden toegepast op allerlei vlakke warmtegeleidende metalen delen. Bijvoorbeeld machinedelen (van kunststof- en rubber verwerkende machines), matrijzen, sealbalken, warme persen, tanks, warmhoud platen, etc. Deze verwarmingselementen kunnen verwarmen tot maximaal 400 °C.
Plaatelementen kenmerken zich door een optimale warmtegeleiding en gelijkmatige warmteverdeling. Daarnaast hebben ze een hoge elektrische isolatiewaarde, leveren ze constante prestaties tijdens de levensduur en zijn ze gemakkelijk te installeren.

Opbouw plaatelement

1. Weerstandsdraad. Gemaakt van nikkel/chroom 80/20 DIN.
2. Elektrische isolatie. Gemaakt van mica met hoge zuiverheid en een kleine aanwezigheid van binders. Voldoet aan de UL (94 V-O) standaard.
3. Spanning.
4. Buitenmantel. Van gegalvaniseerd staal.
5. Voedingskabel. (Optioneel) geschikt voor hoge temperaturen. Interne geleiders in vernikkeld koper of zuiver nikkel (voor de zwaarste toepassingen). Isolatie van glasvezel en teflon, gevlochten metalen buitenmantel.

Plaatelementen volledig op maat

Wij bouwen de plaatelementen geheel op maat. We kunnen ze volledig aanpassen aan uw specifieke wensen.

Technische omschrijving

De mica plaatelementen kunnen met verschillende afmetingen en in verschillende vormen geproduceerd worden. De minimale afmeting is
40 x 20 mm, de maximale breedte is 500 mm. Aan de lengte zit geen beperking. De gaten en sleuven kunnen op maat worden aangebracht in de oppervlakte van het element.
Het vermogen is afhankelijk van de projectspecificaties, met een maximale belasting van ca. 3,5W/cm2.  De maximale temperatuur bedraagt ca. 400 graden Celsius.

Specificaties

Weerstandsdraad Gemaakt van nikkel-chroom 80/20 DIN
Elektrische isolatie Mica
Voedingspunt Variabel
Buitenmantel Van gegalvaniseerd staal. Door de hoge thermische geleiding zorgt deze voor een optimale warmteoverdracht
Voedingskabel (Optioneel) geschikt voor hoge temperaturen. Interne geleiders in vernikkeld koper of in zuiver nikkel (voor de zwaarste toepassingen). Isolatie van glasvezel en teflon, buitenmantel van gevlochten metalen.
Adviseur Plaatelementen

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie