Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van elektrisch verwarmen?

Elektrisch verwarmen is nagenoeg onderhoudsvrij. Op wat periodieke controles of inspecties na hoeft er geen preventief onderhoud te gebeuren. Het productieproces hoeft dus niet gestopt te worden. Daarnaast zijn elektrische verwarmingssystemen relatief makkelijk te plaatsen en aan te sluiten en makkelijk en nauwkeurig te regelen.

Tot welke temperatuur kan je verwarmen met elektrische heaters?

Door middel van elektrisch verwarmen kan je hoge procestemperaturen bereiken. Met de meeste vormen van elektrisch verwarmen kunnen temperaturen tot zeker 500°C worden bereikt, zelfs met standaardoplossingen, maar er zijn ook heaters die zelfs tot 1000°C kunnen worden ingezet.

Mag je verwarmingselementen in alle toepassingen gebruiken?

Nee, dat is niet verstandig. Elektrische verwarmingselementen zijn vaak uitgelegd op een specifieke toepassing (bijvoorbeeld voor water, lucht of olie). Hoewel ze op elkaar lijken is de opbouw wel degelijk anders: de materiaalsoort is mede afhankelijk van het te verwarmen product en de warmte inbreng, opname en belasting is voor elk medium anders.

Hoe regel je elektrische verwarmingselementen?

Verwarmingselementen worden vaak extern geregeld door middel van een externe thermostaat of regelkast. Dit kan bijvoorbeeld met een digitale regeling of door middel van een capillair thermostaat.

Waar worden elektrische verwarmingssystemen toegepast?

Elektrische verwarmingssystemen worden vaak toegepast voor vorstbescherming, procesverwarming en ruimteverwarming. Deze toepassingen komen in vrijwel elke sector voor, met name in de voedingsindustrie, olie- en gassector, tank- en machinebouw, koelindustrie, utiliteit en woningbouw.

Wat is de levensduur van elektrische hellingbaanverwarming?

Hellingbaanverwarming kan zo meer dan 20 jaar meegaan. Belangrijk is dat het systeem goed aangelegd en getest wordt bij het monteren. Wanneer de kabels eenmaal in het beton liggen kan er weinig meer mis gaan.

Moet elektrische hellingbaanverwarming periodiek onderhouden worden?

Elektrische hellingbaanverwarming is in principe onderhoudsvrij. Het is raadzaam om jaarlijks voor de winterperiode een inspectie te laten doen, deze bestaat onder andere uit een visuele inspectie en het doormeten van componenten. Hiervoor kan een service contract worden afgesloten.

Welke deklaag komt er boven een elektrische hellingbaanverwarming?

Elektrische hellingbaanverwarming kan onder diverse deklagen geplaatst worden. Beton is de meest voorkomende (kabels op het bovennet met een deklaag van 3-4cm), klinkers (kabels onder een zandbed van 2-3cm met daarop ca. 6cm klinkers) en asfalt.

Welk vermogen per vierkante meter moet je installeren bij hellingbaanverwarming?

Het vermogen dat geïnstalleerd wordt hangt af van het soort afwerklaag en de dikte hiervan. Voor beton is dit over het algemeen 200-220w/m2, voor een afwerking met klinkers ca. 300w/m2 en voor asfalt 300/350w/m2.

Waar regelt elektrische hellingbaanverwarming op?

Hellingbaanverwarming regelt op een combinatie van een lage temperatuur en winterse neerslag.

Welke soorten verwarmingskabels zijn er?

Zelflimiterende verwarmingskabels, constant vermogen verwarmingskabels en seriële verwarmingskabels.

Is het mogelijk om de verwarming te laten monteren?

In principe verzorgt Heating Group alleen engineering, productie / samenbouw van complete systemen. Voor onze verwarmingskabels hebben wij installatieteams en ook voor de warmtekamers kunnen wij onze delen installeren en inbedrijfstellen. Montage is dus zeker mogelijk bij bepaalde productgroepen.

Wat is het rendement van elektrisch verwarmen

100%, er gaat bij elektrisch verwarmen geen energie verloren. Alle energie wordt omgezet in warmte.

Tot welk vermogen kan je elektrische verwarming toepassen

In principe is het vermogen onbeperkt. De constructie van de heater is de bepalende factor voor het maximale vermogen. Dit verschilt dan ook per toepassing en per oplossing. Wanneer het benodigde vermogen het maximale vermogen van de heater overschrijdt, is het mogelijk om een proces te ontwerpen met meerdere heaters. Deze kunnen door één besturing geregeld worden. Op deze manier kunnen processen verwarmd worden tot enkele megawatts.