Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact

Dakverwarming

Een flinke sneeuwbui en strenge vorst kunnen voor veel problemen zorgen en daarbij ook fikse schade aan daken veroorzaken. In Nederland kennen we weliswaar niet veel strenge winters meer, maar flinke (onverwachte) sneeuwval en periodes van strenge vorst komen vrijwel jaarlijks voor. Dakverwarming is een betaalbare en betrouwbare oplossing voor deze problemen.

Technisch advies?

Risico’s bij sneeuwval en vorst zonder dakverwarming

Dakverwarming is een belangrijke veiligheidsmaatregel. De daken in Nederland die voldoen aan de bouwregelgeving zijn bestand tegen normale sneeuwval. Wanneer sneeuw zich echter op bepaalde punten ophoopt dan ontstaat er gevaar voor instorting.
Dit gevaar doet zich in elk geval voor wanneer twee daken hellend naar elkaar toelopen of wanneer een hoge loods grenst aan een lagere loods aangezien er in de kil dan sprake is van sneeuwophoping. In deze gevallen wordt in Nederland vrijwel standaard dakverwarming toegepast.

Bij verbouwing, renovatie en aanbouw is er soms een verhoogd risico op instortingsgevaar bij sneeuwophoping. Doordat de draagkracht van het dak verandert bij het verwijderen van een draagmuur bijvoorbeeld of doordat de aanbouw lager is dan het aangrenzende gebouw. In deze situaties is het van belang dat deze risico’s goed ingeschat worden en er een passende oplossing komt. De voordeligste oplossing is dan het monteren van dakverwarming.

Soorten dakverwarming

Dakverwarming is te verdelen in twee soorten:
dakverwarming zelf en de verwarming van goten en afvoeren. Vaak worden deze twee soorten gecombineerd zodat het smeltwater van het dak ook moeiteloos afgevoerd kan worden middels een sneeuw- en ijsvrije goot.

Dakverwarming is mogelijk door middel van verwarmingsmatten en verwarmingskabels. Bij Heating Group geven we de voorkeur aan verwarmingskabels. Op daken kunnen de standaard verwarmingsmatten namelijk niet toegepast worden omdat het vermogen ervan te hoog is. Doordat wij de juiste verwarmingskabels standaard op voorraad hebben, zijn we zeer flexibel in onze planning en kunnen we snel leveren en monteren.

Op het dak worden de verwarmingskabels op een stalen net gemonteerd. Door een slimme regeling schakelt de verwarming pas in op de momenten dat dit noodzakelijk is. De sensor registreert hiervoor niet alleen de temperatuur, maar tevens de luchtvochtigheid zodat het moment van ijsvorming nauwkeurig bepaald kan worden.

Gootverwarming bestaat uit verwarmingskabel. Heating Group heeft een eigen assortiment verwarmingskabels van hoge kwaliteit. Het standaard gamma maten worden direct uit voorraad geleverd, daarnaast is ook maatwerk mogelijk. Gootverwarming kan uiteraard ook geregeld worden door middel van een sensor. De kabel wordt plat op de bodem van de goot gelegd waardoor de afvoer van (smelt)water continu mogelijk is.

Sneeuwval in Nederland

Hoewel strenge winters in Nederland niet veel meer voorkomen is er wel nagenoeg elk jaar sprake van (plotse) hevige sneeuwval en strenge vorstperiodes. Zo viel er in de jaren 2019 op sommige dagen wel 10 cm, net zoals in 2018. In 2017 was er zelfs sprake van 20 cm sneeuwval!

Deskundig advies van Heating Group

Heating Group is al bijna 25 jaar expert in de elektrische verwarming van daken, wegdekken, opritten en goten. Onze technisch adviseurs ontwerpen voor elke situatie de optimale oplossing. Zo ben je niet alleen verzekerd van een sneeuwvrij dak maar ga je voor een duurzaam systeem. In ons familiebedrijf staan we altijd voor je klaar, is onze planning flexibel en gaat de montage vlot.

We zijn uitermate zeker van de door ons geleverde kwaliteit en durven dan ook gerust tot 20 jaar garantie te geven op onze verwarmingskabels!

Waarom kiezen voor dakverwarming van Heating Group?

Heating Group International onderscheidt zich wezenlijk van de andere aanbieders van een elektrisch aangedreven dakverwarming op met name de volgende punten:


1

Garantie

We zijn zo overtuigd van de kwaliteit van onze eigen verwarmingskabels dat wij je tot 20 jaar garantie bieden (bij andere aanbieders is dit meestal 2 jaar).

2

Snelle montage

Doordat we werken met eigen personeel en materieel uit voorraad kunnen we de montage snel uitvoeren. Onze monteurs doen dit dagelijks!

3

Goede service

Ook na oplevering staan we altijd voor je klaar! Als er toch nog een probleem is dan verhelpen we de storing zo snel mogelijk.


Gerelateerde toepassingen


Adviseur Dakverwarming

Meer informatie over onze dakverwarming?


Technisch advies Vraag om informatie