Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact

Patroonelementen

Patroonelementen zijn speciaal ontwikkeld om geconcentreerd op een door u gewenste plaats grote vermogens aan warmte te kunnen opwekken. Deze elementen kunnen uitgevoerd worden met een roestvaststalen of messing mantel en kunnen respectievelijk tot maximaal 750 °C en 350 °C toegepast worden. Met geen enkele andere elementvorm is een dergelijke warmteontwikkeling mogelijk.

Technisch advies?

Patroonelementen van Heating Group

Heating Group International levert de meeste typen patroonelementen uit voorraad. Deze zijn zodanig opgebouwd dat ze veilig zijn, duurzaam, economisch en milieuvriendelijk.

Toepassingen

Patroonelementen van Heating Group International vinden hun toepassing dan ook in een breed scala aan industrieën. Denk hierbij aan gieterijen of aan de kunststofverwerkende industrie, waarbij matrijzen in korte tijd op temperatuur gebracht moeten worden. Maar ook in de textiel-, verpakkings-, glas- en rubberindustrie worden onze patroonelementen toegepast.

Technische beschrijving

Patroonelementen hebben een weerstandsdraad gewikkeld op een keramische kern, welke bestaat uit een hoogwaardige legering. Mede hierdoor zijn de elementen geschikt voor toepassing tot zeer hoge temperaturen. Bij een RVS buitenmantel is dit 750 graden Celsius, messing is geschikt tot 350 graden Celsius.
Voor een optimale warmteoverdracht naar de buitenmantel is magnesiumoxide in poedervorm aangebracht, welke ook onder hoge temperaturen een uitstekende isolator is.
Patroonelementen kunnen zwaar belast worden (tot wel 50 W/cm2), wat het mogelijk maakt om lokaal een zeer hoog vermogen te behalen (tot wel 3kW).

Montage

Om een lange levensduur en een optimale warmteoverdracht te waarborgen zijn de verwarmingspatronen nauwkeurig op een H7-passing rond geslepen. De gebruiker c.q. constructeur moet er bij de toepassing van patroonelementen rekening mee houden dat ook het gat deze passing dient te hebben.
Indien de warmteoverdracht onvoldoende is, zal de temperatuur in het patroonelement te hoog worden waardoor de weerstandsdraad verbrandt. Bij een nauwkeurige passing kan de warmteoverdracht nog worden verbeterd door toepassing van montagepasta of montagespray.

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie