Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact

Siliconen verwarmingsmatten

Siliconen verwarmingsmatten kunnen we in bijna iedere gewenste vorm en afmeting maken, zodat we altijd de optimale dekking bereiken. Siliconen is een dun en licht materiaal met een lage thermische massa. Zo reageert de mat dus (mits uitgevoerd met de juiste regeling/bewaking) altijd snel op temperatuurschommelingen.

Technisch advies?

Siliconen verwarmingsmatten van topkwaliteit

Heating Group International ontwikkelt en bouwt in eigen huis een range siliconen matten van topkwaliteit.

Voor de productie van deze matten gebruiken we siliconenrubber. Dit materiaal heeft uitstekende elektrische eigenschappen, is bestand tegen hoge temperaturen en bestand tegen veel chemicaliën.

De elementen worden opgebouwd door verwarmingsdraden te lamineren tussen lagen siliconenrubber. Door het toepassen van extra glasvezelversterking aan het rubber, krijgen de matten een zeer hoge mechanische sterkte.

De interne weerstandsnaden worden erg gelijkmatig verdeeld. Dit komt ten goede aan de warmteverdeling. Bovendien is de reactiesnelheid heel hoog, door de opbouw van de matten.

Siliconen verwarmingsmatten op maat

Uiteraard kunnen wij de matten ook zo ontwerpen dat gaten en/of uitsparingen voorzien worden, zonder dat de gelijkmatige warmteafgifte wordt verstoord. De siliconen verwarmingsmatten kunnen zowel zelfklevend als niet-klevend geleverd worden. Verder is het uiteraard mogelijk om de montage te vereenvoudigen door het aanbrengen van montage-ogen, banden, haken of klittenband.

Een stevige siliconen laag

Voor matten die voor vaste installatie gebruikt worden, zullen wij kiezen voor een stevigere siliconen laag, waardoor de elementen een langere levensduur houden.

Maximale temperatuur

De maximaal toelaatbare werktemperatuur voor de siliconen verwarmingsmatten is 200 °C. Een kortstondige over temperatuur tot 230 °C is wel toegestaan.

Adviseur Siliconen verwarmingsmatten

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie