Werken bij Heating Group Contacteer ons

Buiselementen

Gesloten buiselementen hebben een lengte tot 6.000 mm en kunnen in elk gewenste vorm worden gebogen. Deze elementen vinden hun toepassing in de kunststof- en rubber verwerkende industrie voor verwarming van vlakke platen, buizen, spuitgietkoppen, hete lucht lasmachines, of andere plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn.

Heating Group buiselementen zijn beschikbaar in een enorme variëteit in materiaalsoorten en diameters. Onze standaard range loopt van Ø6,25 mm tot en met Ø16 mm. De volgende buismaterialen hebben wij op voorraad om daaruit elementen te maken: AISI304, AISi316, Titanium, Incoloy600, Incoloy825 en SMO254.

Technisch advies?

Soorten afdichting verwarmingselement

Als laatste stap In het productieproces wordt het verwarmingselement afgedicht om te voorkomen dat het magnesiumoxide vocht absorbeert en daardoor een overgangspunt in het verwarmingselement veroorzaakt. Er worden twee soorten afdichtmiddel gebruikt, afhankelijk van de werktemperatuur en medium. Een siliconen afdichting is in te zetten tot maximaal 180 °C. Een afdichting van polyurethaan tot maximaal 120 °C. Echter, siliconen kunnen alleen worden gebruikt bij continu gebruik waarbij het verwarmingselement niet wordt blootgesteld aan vocht, omdat siliconen niet diffusievrij is zodat vochtoverdracht mogelijk is. Polyurethaan is diffusievrij en hecht goed aan metaal.

Buiselementen op maat gemaakt

Heating Group International maakt uiteraard ook hier alle elementen geheel naar uw wensen. Op basis van uw specifieke wensen, of op basis van vastgestelde procesgegevens en parameters worden de lengte en de vorm, maar natuurlijk ook de spanning en het vermogen van het buiselement vastgelegd.