Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact

Bandelementen

Bandelementen zijn cirkelvormige verwarmingselementen die zijn opgebouwd uit hoogwaardig weerstandsdraad dat elektrisch geïsoleerd wordt door een mica of keramische isolatie. Ze worden gebruikt voor diverse toepassingen, onder meer in de machinebouw, plasticindustrie en rubber verwerkende industrie.

Technisch advies?

Toepassingen van bandelementen

Bandelementen hebben zeer veel industriële toepassingen, maar worden vooral veel toegepast in de machinebouw voor het opwarmen van korte stukken leidingwerk en in de kunststof- en rubber verwerkende industrie. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld extrusie- en spuitmachines. Ook als vatverwarming zijn bandelementen toepasbaar.

Soorten bandelementen

Bandelementen zijn onder te verdelen op basis van het isolatiemateriaal, namelijk mica of keramiek. De keuze hiervan is afhankelijk van het benodigde vermogen en werktemperatuur. Een element kan uit meerdere segmenten bestaan die met elkaar verbonden zijn door klemmen of scharnieren.

Technische omschrijving

Bandelementen zijn cirkelvormige verwarmingselementen die zijn opgebouwd uit hoogwaardig weerstandsdraad dat elektrisch geïsoleerd wordt door een mica of keramische isolatie. Deze zijn meestal gevat in een metalen mantel. De mantels kunnen bestaan uit verzinkt of gealuminiseerd plaatstaal, messing of inox.
Elementen met een diameter boven de 500mm dienen altijd uit twee of meerdere segmenten te bestaan. Voor de elektrische aansluiting bestaan een groot aantal opties. Om bijvoorbeeld thermokoppels te plaatsen dan wel uitstekende delen te omvatten kunnen de elementen voorzien worden van gaten of uitsparingen.

De neuselementen zijn net als de mica elementen opgebouwd uit een weerstandsdraad die elektrisch geïsoleerd wordt door mica isolatie. De mantel bestaat echter niet uit twee losse platen maar uit een platgewalste messing. Door dit walsen wordt een zeer glad oppervlak en een goede verdichting van het element gecreëerd waardoor zeer goede warmtegeleiding ontstaat.

Technische specificaties

Mica geïsoleerd

Maximale temperatuur ca. 340 graden Celsius
Maximale watt belasting 4,5W / cm2
Diameter 50 – 380 mm
Hoogte 50 – 420 mm
Spanning variabel

Keramisch geïsoleerd

Maximale temperatuur ca. 900 graden Celsius
Maximale watt belasting 9W / cm2
Diameter 60 – 630 mm
Hoogte 30 – 450 mm
Spanning variabel

Neuselement

Maximale temperatuur ca. 450 graden Celsius
Maximale watt belasting 6,5W / cm2
Diameter 25 – 100 mm
Hoogte 20 – 80 mm
Spanning variabel
Isolatie mica
Aansluitrichtingen axial / radial / tangential

Een vertrouwde keuze

Bij Heating Group is uw verwarmingsvraagstuk in goede handen. Onze specialisten adviseren u graag over de verwarmingsoplossing die het beste past bij uw situatie of project.

Zo bent u verzekerd van een betrouwbare oplossing.


1

Deskundig advies

Onze specialisten adviseren je graag. We zorgen dat je altijd de beste oplossing krijgt voor je verwarmingsvraagstuk.

2

Kwaliteit

We werken alleen met hoogwaardige materialen en vakkundige mensen.

3

Direct contact met de specialist

Bij ons krijg je direct een specialist aan de telefoon. Geen keuzemenu of receptioniste maar direct vakkundig advies.

Adviseur Bandelementen

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie