Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact

Geschiedenis van Voltanova

Voltanova BV werd in 1998 opgericht in Burgum door dhr. Symen Schoustra. Voltanova was gericht op apparatuur voor waterontkalking en legionalle-preventie, dus echt waterzijdig. Daarnaast echter ook een behoorlijk stuk in elektrische verwarming. Zowel convectoren als verwarmingskabel voor onder andere opritverwarming.

In 2007 kwamen Voltanova en Heating Group met elkaar in contact. Dhr. Schoustra was op zoek naar iemand die de activiteiten op het gebied van met name hellingbaanverwarming van hem wilde overnemen. Voor Heating Group was dit een mooie aanvulling op de workload voor de eigen monteur die net in dienst was gekomen voor de montage van hellingbaanverwarmingen. Heating Group kocht de activiteiten op het gebied van elektrische verwarming uit Voltanova middels een activa/passiva transactie en verwierf het recht om deze naam exclusief voor een periode van 36 maanden te mogen gebruiken.

Inmiddels is Voltanova, onder leiding van dhr. Schoustra, ook weer zelfstandig actief op het gebied van elektrische verwarming. Een aantal producten, zoals ribbenbuiskachels en convectoren worden bij Heating Group besteld. Op het gebied van de opritverwarming is Voltanova niet meer actief geworden. Heating Group International is uitgegroeid tot marktleider in dit segment en bedient de markt in de Benelux en Duitsland met zowel levering als montage.