Werken bij Heating Group Contacteer ons

Dompelweerstanden op vuurvaste stenen

Dompelweerstanden op vuurvaste stenen, ook wel keramische dompelweerstanden genoemd, worden gebruikt om vloeistoffen te verhitten. Deze dompelweerstanden worden gebruikt in combinatie met een dompelbuis. Het is mogelijk om het element te vervangen zonder de vloeistof opnieuw te vullen. Wij leveren de dompelelementen in verschillende specificaties.

Technisch advies?

Uitvoering dompelweerstanden op vuurvaste stenen

De dompelweerstanden bestaan uit vuurvaste stenen, ook wel keramische stenen genoemd, voorzien van kanalen met daarin een of meerdere weerstandsspiralen geregen. Deze  worden gemonteerd in gesloten metalen buizen.
Ze zijn met name geschikt voor horizontale opstelling. Indien voorzien van een metalen pen, is verticale opstelling ook mogelijk.
De dompelweerstanden op vuurvaste stenen zijn verkrijgbaar in diverse diameters en alle mogelijke spanningen en vermogens.

Toepassing

Dompelelementen op keramische stenen worden voornamelijk gebruikt om vloeistoffen met een lage wattbelasting te verwarmen en voor toepassingen waarbij verwarmingselementen eenvoudig vervangen dienen te kunnen worden. Dit komt bijvoorbeeld voor bij tankverwarming, waarbij men niet de tank wil laten leeglopen.