Werken bij Heating Group Contacteer ons

ATEX ventilatorkachels

De Heating Group FE ATEX ventilatorkachels zijn ontworpen voor industriële toepassing binnen, in een droge omgeving. Typische toepassingsgebieden van ATEX ventilatorkachels zijn olieraffinaderijen, petrochemische fabrieken, pulp en papierfabrieken, explosiegevaarlijke afvalopslag, afvalwater verwerking en andere omgevingen waar specifieke explosiegevaarlijke gassen of stoffen aanwezig kunnen zijn.

Technisch advies?

ATEX ventilatorkachels voor olieboorplatforms op de Noordzee

Heating Group heeft in de afgelopen jaren veel projecten mogen uitvoeren met explosieveilige verwarming op met name de olieboorplatforms op de Noordzee. Onze LFH kachels (ATEX ventilatorkachels) zijn daar bijna tot standaard geworden.

Daarnaast worden onze ATEX ventilatorkachels ook veel toegepast bij petrochemische fabrieken, pulp- en papierfabrieken, explosiegevaarlijke afvalopslag, afvalwaterverwerking en andere omgevingen waar specifieke explosiegevaarlijke gassen of stoffen aanwezig kunnen zijn.

Warmtewisselaar LFH heaters

Heating Group innoveert het productaanbod continu. Zo gebruiken we ook bij onze LFH heaters de beste technologie. Door middel van gevinde elementen is er sprake van een directe afgifte van warmte.
Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie, een egalere warmte-afgifte en een snellere opwarming. Onze ATEX ventilatorkachels zijn daardoor al binnen 3 minuten op de gewenste temperatuur! Dit is maar liefst 4x sneller dan bij gebruik van conventionele warmte-wisselaars.

Veel leveranciers en producenten gebruiken nog de VacuCore® vloeistof-naar-lucht warmtewisselaar. Hierbij is de verwarming indirect, wat resulteert in een opwarmtijd van 12 minuten.

Specificaties en voordelen

  • modellen van 2.5 tot 23.1kW en 220-480V
  • de kern van de heater zit in een epoxy gecoat stalen bekasting, hierin zit ook de motor en de ventilator
  • verstelbare lamellen maken het mogelijk om de uitblaasrichting van de lucht te bepalen
  • aluminium ventilatorbladen
  • zinken sluiters voor roetbescherming
  • drie verwarmingselementen met een lage wattbelasting
  • optioneel leverbaar met een ingebouwde thermostaat
  • CE/ATEX II2, EEX d IIA & IIB T3 Zones 1 & 2; GOST certificering voor internationale markten