Kwaliteit en certificering Werken bij Heating Group Contact

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming wordt gebruikt voor de industrie. De infraroodstralers zijn van kwartsglas of RVS (inox). Kwartsglas infraroodstralers hebben een hoge vermogensdichtheid en kunnen in zeer korte tijd (3 seconden) opwarmen en afkoelen. Hierdoor is geen voorverwarming nodig en na uitschakeling stopt de warmteafgifte direct. Heel erg efficiënt, veilig en kostenbesparende verwarming dus!

Technisch advies?

Infrarood verwarming uitvoeringen

Infrarood verwarming kan in grote lijnen onderverdeeld worden in lange, middellange en korte golf uitvoeringen. Het is voor ons belangrijk om de toepassing te weten, zodat we u kunnen adviseren welk type voor u het beste is.

Kwarts infraroodstaler

De kwartsglas infrarood verwarmingselementen zijn los verkrijgbaar of gemonteerd in een stralingshuis met reflector en aansluithuis.

Deze infraroodstralers worden onder andere toegepast voor het drogen van inkt in de papier- en textielindustrie, evenals voor het ontwateren, vernevelen en verdampen van vloeistoffen in vaste stoffen.

Infraroodstralers nauwkeurig afgesteld

Infraroodstralers kunnen zeer nauwkeurig geregeld worden en zeer plaatselijk ingezet worden. Hierdoor kunnen processen efficiënter verlopen en worden doorlooptijden van productieprocessen verkort. Wij horen vaak terug van onze klanten dat uiteindelijk ook de uitvalpercentages in het productieproces sterk teruglopen door de bereikte precisie.

Keramische infraroodstalers als verwarming

Naast de bekende kwartsglas en rvs-elementen, levert Heating Group natuurlijk ook keramische infrarood stralers. Deze keramische infrarood verwarming is leverbaar in verschillende vermogens. De bijpassende reflectoren zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen.

Adviseur Infrarood verwarming

Wil je graag meer informatie?


Technisch advies Vraag om informatie